Wat is een ideale klant?

Zodra je begint met ondernemen begint iedereen over je ideale klant. “Maar elke klant is een ideale klant, toch?” Nou, nee. Klinkt vast een beetje vreemd, hé? Maar niet erg! Hieronder vertel ik je meer over wat een ideale klant nu precies is en hoe die jou helpt om je bedrijf te laten groeien.

Waarom niet elke klant een ideale klant is

Stel, je bent een fotograaf. Natuurlijk zou je een website kunnen maken met ‘ik ben fotograaf en ik neem alle foto’s die je maar wilt!’

Alleen…

  • Dat meisje die dolgraag een fotoshoot met haar hond wil… die gaat kiezen voor die dierenfotograaf met leuke websiteteksten over dierenfotografie.
  • Dat jonge koppel dat mooie verlovingsfoto’s wil… die zijn fan van die trouwfotograaf die op sociale media post over verlovingen en huwelijken.
  • Die ondernemer die een zakelijk portret wil… die wil liefst aankloppen bij die ene bedrijfsfotograaf die exact lijkt te omschrijven wat ze zoekt.

Als jij je niet onderscheidt, loop je zoveel leuke klanten mis. En dat is jammer, toch? Tijd dus om jouw ideale klant te vinden.

Hoe vind je jouw ideale klant?

Iedereen proberen bereiken, is eigenlijk niemand écht bereiken. Denk er even over na. Je bent op zoek naar een nieuwe douchegel omdat je last hebt van een droge huid. Welke zou je dan gaan kopen? Die ene douchegel die ‘goed is voor iedereen’ of die andere douchegel die ‘perfect is voor mensen met een droge huid’. Die laatste, toch? Want die gaat jou en je droge huid veel beter kunnen helpen.

Zo moet je dus ook naar je eigen bedrijf kijken.

  • Wie kan jij helpen?
  • Wat kan je precies bieden?
  • Welke problemen kan jij voor hen oplossen?
  • Of hoe kan je hun leven aangenamer maken?

Zodra je het antwoord op die vragen weet, kan je je doelgroep veel gerichter gaan aanspreken. En écht gaan overtuigen om jouw klant te worden.

Heb je het gevoel dat je het antwoord op die vragen helemaal niet weet? Als freelance copywriter heb ik een heleboel ervaring in het aanspreken van de juiste klanten voor jouw bedrijf. Stuur me gerust even een berichtje! 😊