Zo schrijf je een goede ‘over mij’ pagina

De meeste aanvragen die ik als freelance copywriter ontvang, zijn zonder twijfel voor het schrijven van een goede ‘over mij’ pagina. Echt superleuk! Want dat betekent ook dat veel ondernemers beseffen hoe belangrijk die pagina is. Wil je zelf ook graag jouw ‘over mij’ tekst in een nieuw jasje steken? Hieronder deel ik met veel plezier mijn copywriting tips om een goede tekst over jezelf te schrijven!

Tip 1: Gebruik de ik-vorm

Heel veel ondernemers schrijven hun ‘over mij’ pagina in derde persoonsvorm, waardoor het aanvoelt als een kleine biografie. Op zich niks mis mee natuurlijk, maar het kan wel beter. Door je ‘over mij’ pagina in de ik-vorm te schrijven, schep je de illusie dat je rechtstreeks tegen je websitebezoeker praat. En haal je zo dus een onzichtbare barrière weg.

Hoe meer klanten het gevoel krijgen dat er een echt persoon achter het bedrijf zit, hoe sneller ze een band met je zullen krijgen. En hoe sneller ze tot aankoop zullen overgaan.

Tip 2: Waarom ben je begonnen met ondernemen?

Natuurlijk is het leuk om enkele leuke of grappige weetjes over jezelf te delen. Maar verlies je bedrijf niet uit het oog. Probeer op je ‘over mij’ pagina daarom zeker te vermelden waarom je gestart bent met je bedrijf.

  • Ben je zelf door een burn-out gegaan en wil je nu als coach andere ondernemers helpen om een betere balans te vinden?
  • Wil je als bruidsfotograaf koppels helpen bij het vastleggen van hun mooiste herinneringen?
  • Was je als kind al niet bij de kookpotten weg te slaan en ben je nu eindelijk dat restaurant begonnen waar je altijd al van droomde?

Laat klanten voelen dat je onderneemt vanuit een passie.

Tip 3: Waarin onderscheid jij je van je concurrenten?

Je ‘over mij’ pagina is ook de ideale plaats om te vermelden wat jij anders doet dan je collega’s of concurrenten. Dit hoeft zeker niet lang te zijn. Denk even na wat dit precies is en verwerk dat in je tekst.

Misschien is jouw bedrijf kleinschaliger en zet je in op persoonlijk contact met klanten. Of verkoop je enkel kleren die op een duurzame manier gemaakt zijn omdat je belang hecht aan de planeet? Wat het ook is dat jij anders doet dan je concurrenten, het is alleszins dé manier om klanten te overtuigen om voor jou te kiezen!

Tip 4: Wat wil jij dat je klanten bereiken?

Daarna kan je afsluiten met wat je hoopt met je bedrijf te bereiken. Wil je dat klanten dé outfit vinden die bij hen past? Een glimlach toveren op het gezicht van aanstaande bruidsparen? Ondernemers helpen groeien met hun bedrijf?

Kies een duidelijk doel dat voor jou het allerbelangrijkste is dat je klant bereikt na het kopen van jou product of dienst.

Tip 5: Voeg een call-to-action toe

Staat jouw tekst op papier? Super! Voeg dan onder je ‘over mij’ tekst nog een button toe en kies een passende call-to-action.

Denk bijvoorbeeld aan een button met ‘Dat wil ik ook!’, ‘Laten we een koffie drinken’ of ‘Ontdek de collectie!’. Met een linkje naar een passende websitepagina zoals je ‘contact’ pagina bijvoorbeeld of je webshop. Zodat je klant meteen actie kan ondernemen.

Et voilà! Jouw ‘over mij’ pagina zit in een fris, nieuw jasje. Helemaal klaar om jouw toekomstige klanten te overtuigen 🙂

Het schrijven van je ‘over mij’ tekst toch liever aan een copywriter uitbesteden?